Skip to content Skip to footer

Webáruház készítés esetében mit jelent a konverzió?

A webáruház készítés esetében a „konverzió” olyan tevékenységet vagy eseményt jelent, amelynek eredményeként a webáruház látogatója vagy felhasználója elvégez egy kívánt cselekvést. Ez a cselekvés a webáruház céljától függően változhat, de általában azt jelenti, hogy a látogató a weboldalon történő böngészés után aktívan interakcióba lép vagy átmenetileg átalakuló vevővé válik. A konverzió célja lehet például egy vásárlás, regisztráció, hírlevél-feliratkozás vagy más előre meghatározott cselekedet.

A webáruház készítésekor a konverzió azt jelenti, hogy egy látogató átlépi az inaktív böngészési állapotot, és vevővé vagy potenciális vevővé válik. Fontos megjegyezni, hogy a konverzió a webáruház célkitűzésétől függően eltérő lehet. Néhány példa a webáruház konverzióira:

  1. Vásárlás konverziója: A látogató aktív vásárlást hajt végre a webáruházban, és terméket vagy szolgáltatást vásárol.
  2. Kosárba helyezés konverziója: A látogató egy vagy több terméket tesz a kosarába, ami potenciális vásárlást jelez.
  3. Regisztrációs konverzió: A látogató regisztrál a webáruházban, létrehoz egy fiókot vagy bejelentkezik.
  4. Hírlevél-feliratkozás konverziója: A látogató feliratkozik a webáruház hírlevelére vagy értesítéseire.
  5. Kapcsolatfelvételi konverzió: A látogató kapcsolatot létesít a vállalkozással, például kitölti a kapcsolatfelvételi űrlapot.
  6. Letöltési konverzió: A látogató letölt valamilyen tartalmat, például e-könyvet vagy útmutatót.

A konverziók nyomon követése és elemzése rendkívül fontos a webáruház hatékonyságának mérésében és a marketingstratégiák finomhangolásában. Azonosítani és megérteni a különböző konverziótípusokat lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy javítsa a felhasználói élményt, növelje az eladásokat és optimalizálja az online jelenlétét.

Leave a comment