Skip to content Skip to footer

A kifogástalan fűtésszerelés titka

Mi a probléma a mai szerelőkkel? Napjainkban rendkívül felértékelődött az efféle szakemberek munkája, amit én személyesen nagy pozitívumnak tartok. Viszont egyre ritkább számba megy az igényes munka, és mivel amúgy is egyre kevesebben helyezkednek el hasonló területeken, a szakképzettség nélküli, hanyag munkát végző ember is hallatlanul nagy összeget kér el akár csak a kiszállásáért cserébe is. Nyilván ennyi pénzért az ember elvár egy bizonyos szintű minőséget, de mit tehetne, ha egyszerűen nincs más.

Én nagyon megelégeltem a feketén, számlát elsunnyogó vállalkozó „szerelőket”. Ha meg valami hiteles, bejegyzett vállalkozáshoz fordulok, hiába, mert nincs idő mindenhová kimenniük. Amikor már kezdtem feladni, elkezdtem felkeresni a barátaimat, hogy ugyan ők kikhez szoktak fordulni ilyenkor, mert nekem a legutóbbi télen már igazán nem volt mindegy, hogy mennyi pénzért milyen munkát fognak nálam elvégezni. Ugyan létezik-e normális, tisztességes fűtésszerelő javítás a világon?!

Újonnan több oldal böngészése után csak egy volt, ami megfogta a tekintetemet, ez volt a vizgazfutesszerlo24.hu weboldala. Már abban kiemelkedett a többi közül, hogy mennyire szépen és letisztultan volt felépülve, vidám színekkel és a rendszerezettség varázsával. Szerintem kevés olyan szereléssel kapcsolatos honlap van, amire ilyen nagy gond van fordítva. Persze nem szerettem volna első benyomás alapján döntést hozni, de ezzel az alkalommal akkor sem lőttem volna mellé.

Az ügyfélszolgálatukkal telefonon lehet felvenni a kapcsolatot, ami alatt könnyen egyeztetni lehet a hibáról, sőt az eset sürgősségétől függően akár egy órán belül kiérkeznek a helyszínre. Ez viszont biztosan ritkaságszámba megy, hiszen én még sosem láttam olyan szerelési vállalkozást, ahol null-huszonnégy órás ügyfélszolgálat áll rendelkezésre. Ahogy az oldal neve találó, foglalkoznak víz-, gáz-, és fűtésszereléssel is. Engem akkor a fűtésszerelő javítás érdekelt, így kíváncsi voltam, mit írnak arról a honlapjukon.

Először is mindenképpen megvilágosodtam, mert az informatív szövegükből rájöttem, hogy a fűtésszerelés nem éppen egyenlő a gázszereléssel, ez két teljesen külön szakma, amikkel más-más szakemberek foglalkoznak. Ezen a ponton már abban sem voltam biztos, hogy ismerem az okát a nálam fellépő bajnak, de ami kétségtelen volt, az az, hogy a radiátoraim egyszerűen nem melegedtek fel. Szerencsémre tovább olvasva azt is részletesen megtaláltam, hogy pontosan miről is lehet szó akkor, ha a fűtési rendszerben van a meghibásodás, nem pedig a kazánban. Mivel a radiátoraim voltak azok, amik nem melegedtek fel, de a kazánom mindig beindult, így újra magabiztos lehettem, hogy nem teljesen tudatlanul fordulok segítségért. Örülök, hogy létezik egy olyan vállalkozás, ahol a szerelők nem hagyják meg maguknak azt, amit csinálnak, hanem tájékoztatják a klienseket a részletekről. Így bizonyos, hogy valódi szakemberekkel van dolga az embernek, hiszen oly anyagismerettel, a fizika törvényeit figyelembe véve magyarázzák el a meghibásodás lehetséges okait, ami arról árulkodik, hogy nem csak mókolnak a munka közben.

A kiszállási időt gördülékenyen le tudtam velük beszélni. A fűtésrendszerben fellépő hibák sajnos hamar jóval nagyobb károkat is tudnak okozni a rendszerben, de az időre most egyáltalán nem is panaszkodtam. Végre nem éreztem türelmetlenséget, végighallgatták az általam észlelt problémát. Érdeklődtek, hogy milyen helységben található az elromlott készülék, és milyen típusról van szó, hiszen gondolom ez egy elengedhetetlen pont a munkára való felkészülésükben.

A radiátoromat tényleg addig vizsgálták, míg rá nem jöttek a probléma okára. Nem sajnálták rá az időt, nem hagyták annyiban, nem kellett újra elfogadnom az „erre most nem találok megoldást” kifejezéseket és csalódottan ajtót nyitni a távozó mestereknek. Ezúttal felelősségteljes munkát kaptam a megbízásomért cserébe, amiért még garanciát is vállaltak, így kicsit sem aggódtam az újra megjelenő gikszerek miatt. A fűtésszerelő javítás szerintem még sosem volt ennyire kielégítő számomra.

Leave a comment